"Korak dobrote" za djecu Hrvatske Dubice

Slika /arhiva/iz_medija/edukacija.JPG

Borovo i "Startas" za siguran korak i veseli početak školske godine.

Zaklada „Hrvatska bez mina“ pokrenula je kampanju „Korak dobrote“ s ciljem pružanja podrške te osnaživanja ljudi i zajednica na minski sumnjivim područjima te podizanja svijesti javnosti o problemu i opasnosti od mina i kazetnog streljiva s kojim se RH još uvijek suočava. U sklopu navedene kampanje, u petak 8. rujna 2017. godine, učenicima Osnovne škole „Ivo Kozarčanin“ iz Hrvatske Dubice podijeljeno je posebno izdanje tenisica „Startas“ koje je tvrtka Borovo kreirala za ovu kampanju.
 
Popularne „Startasice“ u ovoj kampanji pronose ideju „vesele bezbrižne livade“ čime se simbolizira siguran korak u sigurnom okruženju, a ujedno je želja da se ovakvom donacijom pomogne roditeljima u školovanju njihove djece koja djetinjstvo provode u blizini minski sumnjivih područja dodatno pogođenim teškim socio-ekonomskim uvjetima. Sudjelovanje Borova daje ovoj akciji posebnu dimenziju jer je riječ o tvrtki čije je sjedište u županiji koja je do 2015. bila na popisu minski sumnjivih te koja također osjeća posljedice Domovinskog rata. Iza Borova stoji dugogodišnja tradicija proizvodnje obuće i unatoč određenim izazovima, njegovi radnici i uprava ne posustaju, već svojim radom nastoje spasiti poduzeće koje je nekada bilo europski gigant, i kao takvo, pokretač razvoja Grada Vukovara u gospodarskom, sportskom, kulturnom i svakom drugom obliku.
 
Nakon donacije tenisica, djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) za učenike su održali edukaciju o minskoj opasnosti kojom se nastoji povećati svijest djece i njihovih obitelji o važnosti poštivanja znakova minske opasnosti te ih poučiti kako se ponašati prilikom pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava.
 
Svečanost podjele "Startasica" svojim su prisustvom podržali Hrvoje Debač, ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za razminiranje, Ružica Karagić, načelnica Općine Hrvatska Dubica, Marija Breber, upraviteljica Zaklade "Hrvatska bez mina", Tajana Čičak, predstojnica Ureda ravnatelja HCR-a te kao poseban gost Dubravko Šimenc, proslavljeni hrvatski vaterpolist, četverostruki olimpijac i osvajač dvije olimpijske medalje te voditelj brenda "Startas".

U svom obraćanju, v.d. ravnatelj Debač istaknuo je važnost ove akcije koja je komplementarna s procesom humanitarnog razminiranja budući da je nakon uklanjanja minske opasnosti na očišćenim područjima nužno stvoriti uvjete za društveni i gospodarski oporavak i razvoj. Pohvalio je osobni angažman upraviteljice Zaklade Marije Breber u realizaciji ovog projekta čiji se značaj ogleda i u činjenici promicanja temeljnih društvenih vrijednosti kao što su solidarnost, zajedništvo, vrednovanje tradicije i aktivno građanstvo.

Pisane vijesti