Uspješno razminirana 1.74 četvorna kilometra Kotar šume

Slika /arhiva/iz_medija/KŠ1.jpg

Pronađeno i uništeno više od 2.700 mina. 

Razminiranje je na vrhuncu radova obavljalo i više od 300 pirotehničara dnevno, što svjedoči o zahtjevnosti i važnosti projekta. Također, treba istaknuti da je tijekom izvođenja poslova razminiranja pronađeno i uništeno više od 2.700 mina, većinom protupješačkih, kao i veliki broj neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS).

Ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja Ureda, Hrvoje Debač, sa suradnicima je posjetio radilište razminiranja u Kotar šumi. U pratnji pomoćnika ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Davora Laure, nadzornika za kontrolu kvalitete Tomislava Rovišćanca i voditelja radova Predraga Kušića, obišli su lokaciju i uvjerili se u kvalitetu radova. Ravnatelj Debač tom je prilikom izrazio zadovoljstvo viđenim, istaknuvši kako je najvažnije da se jedna vrijedna šumska površina ponovo stavlja u gospodarsku uporabu, dok je za lokalnu zajednicu stvoreno sigurno okruženje.

Vrijednost navedenih poslova razminiranja je 18.9 milijuna kuna, a riječ je o prvom dijelu projekta „Razminiranje i društveno-gospodarska integracija“, koji je dio šireg Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.
 

Pisane vijesti