Razminiranje poljoprivrednih površina Osječko-baranjske županije

Slika /arhiva/iz_medija/OSŽ.jpg

Poslovi razminiranja vrijedni su 7 milijuna kuna.

Uvođenjem u posao razminiranja tvrtke „Istraživač“ d.o.o. Nuštar od strane Hrvatskog centra za razminiranje, 19. svibnja 2017. godine počelo je razminiranje zadnjih preostalih minsko sumnjivih poljoprivrednih površina na području Osječko-baranjske županije, a riječ je 912.748 m² na području općina Šodolovci i Darda.

Osječko-baranjska županija, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj ostvarila je potporu u iznosu od 7.162.787,45 kuna bespovratnih sredstava, odnosno 85% udjela, a Republika Hrvatska sudjeluje s 15 % udjela.

Predmetne površine sastavljene su od 2 cjeline; površine u Općini Šodolovci iznose 734.539 m2; (južno i jugoistočno od naselja Šodolovci), a 178.209 m2; nalazi se u Općini Darda (jugozapadno od Darde i neposredno uz zapadnu obilaznicu grada Osijeka).

Uvodnu konferenciju svojom su nazočnošću uveličali, župan Osječko - baranjske županije Vladimir Šišljagić, Tomislav Ban, Nataša Mateša Mateković i Dubravko Krušarovski kao predstavnici HCR-a te djelatnici Županije koji su operativno proveli postupak prijave na natječaj za sredstva potpore i javne nabave poslova razminiranja.


(Preuzeto sa: www.hcr.hr)

Pisane vijesti