Predstavnici Norveške narodne pomoći posjetili Ured za razminiranje

Slika /arhiva/iz_medija/NPA.jpg

Suradnjom do svijeta bez mina. 

Sven Jonas Zachrisson, regionalni direktor Norveške narodne pomoći (Norwegian Peoples' Aid - NPA) za jugoistočnu Europu sa suradnicima je stigao u nastupni posjet Uredu za razminiranje. 

Tijekom susreta sa svojim domaćinom, ovlaštenim za obavljanje poslova ravnatelja Ureda Hrvojem Debačem, sugovornici su razmijenili stajališta o aktualnim pitanjima na području protuminskog djelovanja, kako u domaćim i regionalnim tako i u globalnim okvirima.

Direktor Zachrisson pohvalio je dosadašnju suradnju NPA i hrvatskoga protuminskog sustava, psoebno što se tiče edukacije i obuke djelatnika u razminiranju, ispitivanja i primjene novih tehnologija u protuminskom djelovanju te provedbe humanitarno-sigurnosnih konvencija odnosno međunarodne suradnje na području humanitarnog razoružanja.  

Ravnatelj Debač je naglasio da je NPA poželjan partner svakom relevantnom protuminskom sustavu, pa tako i hrvatskom te je izrazio spremnost za jačanje suradnje posebno što se tiče otvaranja novih poslovnih mogućnosti za hrvatske tvrtke koje se bave razminiranjem. 

 

Pisane vijesti