15. međunarodni simpozij "Protuminsko djelovanje 2018."

Slika /arhiva/iz_medija/Slano.jpg

Ured za razminiranje, Hrvatski centar za razminiranje i Centar za testiranje, razvoj i obuku organiziraju jubilarni 15. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2018.“, koji će se održati u Slanom od 9. do 12. travnja 2018. godine.

Kao i svih dosadašnjih godina, Simpozij je zamišljen kao praktična i otvorena platforma za razmjenu teorijskih spoznaja i znanstvenih iskustava na području protuminskog djelovanja. Namjera organizatora je ponuditi stručnjacima, znanstvenicima i zainteresiranoj javnosti priliku da problematiziraju naučene lekcije i kroz interaktivni pristup temama potaknu proces promišljanja primjenjivih rješenja u jednom izuzetno dinamičnom području kao što je protuminsko djelovanje. Sudionici će tako moći razmjenjivati iskustva, razmatrati rješenja tehničkih i upravljačkih problema te dobiti uvid u najnovije tehnologije, opremu i dostupne metode, dok će izlaganje i prezentacija opreme i ove godine biti prilika za predstavljanje i oglašavanje tvrtki izlagača i njihovih proizvoda, odnosno prilika za sklapanje poslova. Na pokaznoj vježbi predstavit će se najnovije tehnologije i novosti koje donosi suvremeni razvoj na području robotike, a kao i u prethodnim godinama, prikazat će se rad strojeva za razminiranje s novim alatima.

Tematska područja jubilarnog 15. simpozija:
 
  • Iskustva iz protuminskog djelovanja u svijetu (problem zagađenosti minama i eksplozivnim ostacima rata)
  • Nove tehnologije u protuminskom djelovanju
  • Pomoć žrtvama mina
  • Ottawska konvencija – svijet bez mina do 2025. godine
  • Povezanost terorizma i eksplozivnih ostataka rata
  • Improvizirana eksplozivna sredstva - iskustva i metode rješavanja problema
  • Elementarne nepogode / krizna stanja i protuminsko djelovanje (eksplozije skladišta, požari, poplave)

Mjesto održavanja

Simpozij će se održati u hotelu Admiral Grand u Slanom u blizini Dubrovnika. Cijena polupansiona za sudionike iznosi 78 EUR u jednokrevetnoj sobi i 106 EUR u dvokrevetnoj sobi za dvije osobe. Sudionici smještaj prijavljuju sami do 25. ožujka 2018. godine putem e-maila: sales@hoteladmiral-slano.com (u predmet treba upisati: HCR simpozij).