14. međunarodni simpozij "Protuminsko djelovanje 2017.", Biograd na Moru, 25. - 27. travnja 2017.

Slika /arhiva/iz_medija/P4290744.JPG

Ured za razminiranje, Hrvatski centar za razminiranje (HCR) i HCR - Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o. (HCR-CTRO) tradicionalno organiziraju 14. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2017.“, koji će se održati u Biogradu na Moru, od 25. do 27. travnja 2017. godine.
 

Kao i prethodnih godina, Simpozij je zamišljen kao praktična i otvorena platforma za razmjenu teorijskih spoznaja i znanstvenih iskustava na području protuminskog djelovanja. Namjera organizatora je ponuditi stručnjacima, znanstvenicima i zainteresiranoj javnosti priliku da problematiziraju naučene lekcije i kroz interaktivni pristup temama potaknu proces promišljanja primjenjivih rješenja u jednom izuzetno dinamičnom području kao što je protuminsko djelovanje.
 
U dobroj tradiciji našeg Simpozija kao krovnoga svjetskog skupa u problematici protuminskog djelovanja, osigurali smo preduvjete za razmatranje svih sastavnica ove globalno važne teme. Sudionici će stoga osim uvida u razvoj i primjenu novih tehnologija, opreme i metoda, kao i kroz izlaganje i prezentaciju opreme, imati priliku upoznati se s jednako značajnim, i što je još važnije, komplementarnim područjima kao što su sve učestalije asimetrične prijetnje ljudskoj sigurnosti u vidu terorizma te uporabe improviziranih eksplozivnih sredstava.

Ulogu zemlje-partnera Simpozija, koju je prošle godine imao čast prvi ponijeti Jordan, u 2017. godini će preuzeti Kolumbija, s kojom je Hrvatska ostvarila iznimno dobru suradnju u nizu aspekata protuminskog djelovanja. 

Također će biti prikazan uobičajeni program sa radom strojeva za razminiranje te predstavljen napredak na području razvoja robotike. 

Posebnost 14. simpozija je održavanje prve međunarodne radionice "ICI-HUDEM 2017. - Robotika u borbi protiv improviziranih eksplozivnih naprava, RKBN zaštite i zbirnjavanja NUS-a."

Tematska područja 14. simpozija:
 
  • Dvadeset godina Ottawske konvencije – postignuća i izazovi
  • Opći izvid, tehnički izvid, razminiranje - najbolja rješenja
  • Improvizirana eksplozivna sredstva - iskustva i metode rješavanja problema
  • Uklanjanje i zbrinjavanje kazetnog streljiva - najnovija iskustva
  • Nove tehnologije u protuminskom djelovanju

Rezervaciju smještaja možete izvršiti ovdje.